Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/14

Nové známky, nová "minivýstavka"

Ve středu 15. června 2011 vychází nové příležitostné poštovní známky, ve dvou emisích. První z nich je hodnoty 10,00 CZK "Zvířecí mláďata - křeček polní" (katalogové označení 0688).  Známka vychází v arších po padesáti kusech, společně se známkou vychází Obálka prvního dne vydání (FDC) a Nálepní list (NL).


Jak už bývá dobrým zvykem, v prvním patře budovy hlavní pošty "110 00 Praha 1" se od cca 15.00 hodin nová emise známek představí za přítomnosti autorů výtvarného návrhu - manželů Libuše a Jaromíra Knotkových, a autora rozkresby a rytiny FDC pana Martina Srba.

Druhou emisí je známka hodnoty 25,00 CZK "Mistrovství Evropy ve floristice EUROPA CUP 2011" (katalogové označení 0689).  Známka vychází v arších po padesáti kusech, společně se známkou vychází Obálka prvního dne vydání (FDC) a Nálepní list (NL). Autorem výtvarného návrhu je Vlasta Matoušová, rytina Miloš Ondráček. 


Zároveň budou představeny i dvě nové příležitostné poštovní dopisnice, které na tomto blogu již byly avizovány.

Žádné komentáře:

Okomentovat