Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/29

Celiny České republiky ve II. pololetí

Celiny České republiky budou ve II. pololetí letošního roku vydány ve třech termínech.

Prvním je 31. srpen 2011, kdy vyjdou dvě nové dopisnice. První "60 let vozítka Velorex" s nominální hodnotou "A" (v den vydání pravděpodobně ekvivalent 10,00 CZK, tedy základní výplatné v tuzemsku, vzhledem k charakteru dopisnice je prodejní cena stanovena na 15,00 CZK), druhá "Český les v Izraeli" s nominální hodnotou "Z" (v den vydání pravděpodobně ekvivalent 21,00 CZK, tedy základní výplatné prioritně do zámoří, vzhledem k charakteru dopisnice je prodejní cena stanovena na 26,00 CZK).

Druhým je 14. září 2011, kdy vyjde provozní dopisnice s motivem "Alfons Mucha" nominální hodnoty "A" (v den vydání pravděpodobně ekvivalent 10,00 CZK, tedy základní výplatné v tuzemsku, vzhledem k charakteru dopisnice je prodejní cena stanovena na 11,00 CZK) s novým čárovým kódem. Možná se jedná o první vlašťovku a výhledově se čárový kód přestěhuje i do kategorie dalších celin či našich známek (na okraje archů), jak je to u některých jiných poštovních správ zvykem. Druhou celinou vycházející v tento den bude pohlednice s natištěnou známkou "Vánoce" nominální hodnoty "A" (v den vydání pravděpodobně ekvivalet výplatného 10,00 CZK).
 
Termínem třetím je 9. listopad 2011, kdy vyjde příležitostná poštovní dopisnice "Bitva u Tobruku" s nominální hodnotou "E" (v den vydání pravděpodobně ekvivalent 20,00 CZK, tedy základní výplatné prioritně do Evropy, vzhledem k charakteru dopisnice je prodejní cena stanovena na 25,00 CZK).

Žádné komentáře:

Okomentovat