Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/27

Plánujete dlouhodobě? ...aneb pozvánka na říjen!

Pro ty, kteří plánují své akce (a svůj život) dlouhodobě, přinášíme informace o filatelistické akci roku 2011 v České republice - "První česko-slovenské filatelistické výstavě Vysoké Mýto 2011".


Výstava samotná se uskuteční ve dnech 12. až 16. října 2011 v prostorách Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě (na adrese: A. V. Šembery 125). Slavnostní otevření bude 12. října, otevírací doby výstavy bude od 09.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin, v neděli 16. října 2011 pouze od 09.00 do 12.00 hodin.


Pořadatelem výstavy je Svaz českých filatelistů (SČF) ve spolupráci se Svazem slovenských filatelistů (ZSF) a Českou poštou, s. p., organizačně výstavu zajišťuje SČF prostřednictvím Klubu filatelistů 05-11 Vysoké Mýto a to za podpory města Vysokého Mýta, jehož představitel - starosta převzal nad výstavou záštitu. 
 
 
Preambule výstavy uvádí, že výstava ,,Vysoké Mýto 2011“ je soutěžní všeobecnou filatelistickou výstavou ve dvou kategoriích – kategorie národní výstavy a kategorii výstavy premiéra. Cílem výstavy je propagovat filatelii a virtuální výstavu Exponet a dále podnítit zájem veřejnosti o filatelii. Současně chce prohloubit spolupráci mezi filatelisty v České a Slovenské republice.
 
Pro národní výstavu byly vypsány následující soutěžní (výstavní) třídy: tradiční filatelie (N.1), poštovní historie (N.2), celin (N.3), aerofilatelie (N.4), astrofilatelie (N.5), tematická (N.6), fiskální filatelie (N.7), filatelistické literatury (N.8), jednorámových exponátů (N.9), otevřená - experimentální (N.10), a mládeže (N.11).
 
Pro výstavu premiéra byly vypsány následující soutěžní (výstavní) třídy: tradiční filatelie (P.1), poštovní historie (P.2), celin (P.3), aerofilatelie (P.4), astrofilatelie (P.5), tematická (P.6), fiskální filatelie (P.7), filatelistické literatury (P.8), jednorámových exponátů (P.9), otevřená - experimentální (P.10), a mládeže (P.11). 
 
Jak vypadá počet přihlášených exponátů? Dle informací výstavního odboru byl stav ke konci května následující. Z českých vystavovatelů bylo na výstavu národní přihlášeno 9 jednorámových exponátů, 34 exponátů pětirámových, což je celkem na 179 výstavních ploch. Na výstavu premiéra bylo přihlášeno 18 jednorámových exponátů, 15 exponátů pětirámových, což je celkem 93 výstavních ploch. Ve třídách mládeže je uvažováno 21 výstavních ploch. Celková česká účast by tak reprezentovala (zatím) 293 výstavních ploch. Ze slovenských vystavovatelů bylo na výstavu národní přihlášeno 5 jednorámových exponátů, 15 exponátů pětirámových, což je celkem na 80 výstavních ploch.

Podle počtu přihlášených exponátů lze usuzovat, že tato výstava bude vskutku reprezentativní co do exponátů jak českých, tak i slovenských vystavovatelů. Tudíž stojí za "rezervaci" termínu v kalendářích všech sběratelů poštovních známek v České (a vlastně i ve Slovenské) republice. Na shledanou ve Vysokém Mýtě!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat