Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/20

ČESKO - Předběžné a souběžné celistvosti (1918-19) na aukci Burda

V sobotu 29. února a v neděli 1. března 2020 se uskuteční letošní jarní aukce společnosti Burda Auction, s.r.o., v pořadí již šedesátá druhá.
Již v minulém týdnu jsme na našem video kanálu na platformě youtube zveřejnili tři videa, která se zabývají některými celistvostmi z let 1918-1919, nabízenými v této aukci.


Období od 28. října 1918 je nazýváno "předběžným", neboť v této době platily na našem území známky rakouského císařství, od 18. prosince 1918 je nazýváno obdobím "souběžným", neboť v tento den byly vydány naše první poštovní známky s vyobrazením Hradčan v obrazovém provedení Mistra Alfonse Muchy. Období souběžné platnosti končí na konci února 1919, kdy od 1. března 1919 platí již pouze známky nové, československé.


Popis "problematických" položek, i s vysvětlením proč se jako "problematické" jeví, naleznete na následujících odkazech zde:




Pokud se chcete do budoucna seznamovat s našimi videi na téma filatelie či poštovní historie seznamovat hned, v době jejich zveřejnění, doporučujeme Vám si u našeho kanálu na platformě youtube zaškrtnout (odkliknout) ikonu "ODEBÍRAT". 
Naleznete ji u každého z našich videí, budete tak v budoucnu informováni o všech námi zveřejněných novinkách v reálném čase, ihned po jejich publikování pro veřejnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat