Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/04

ČESKO - Nová příležitostná R-nálepka "Světový den mokřadů"

Od 1. února 2020 je na pražské hlavní poště "110 00 PRAHA 1" používána příležitostná R-nálepka (nálepka na doporučené dopisy s čárovým kódem) s textem "Světový den mokřadů".  V obrazové části je kromě data "2. února" (na který tento den připadá) doplněna zjednodušenými obrázky fauny a flóry, která je s mokřady neodmyslitelně spjata.


Byla vydána v nákladu pouhých 480 kusů, ale pravděpodobně je ještě k dispozici. Na dalším obrázku je celistvost - doporučená poštovní dopisnice s přítiskem, dofrankovaná na hodnotu doporučené zásilky v režimu "D + 1" (tedy na hodnotu 54,00 CZK).


Příležitostná poštovní dopisnice byla vydaná již v roce 2011 u příležitosti Mezinárodního dne lesů a v obrazové části je pohled na Národní přírodní rezervaci Červené blato na Třeboňsku, který vhodně námět příležitostné R-nálepky doplňuje.


Samotná dopisnice byla vydána dne 23. února 2011 jako desátá emise v tomto roce, v celkovém limitovaném nákladu 1.000 kusů, její katalogové označení je "Pre 010/2010". Je možno si ji stále objednat na tomto odkazu zde:


Žádné komentáře:

Okomentovat