Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/03

ČESKO - Doručování "D + 1" na jedničku!

Dnes - v pondělí 3. února 2020 - je první den, kdy bylo možno "otestovat" nově zavedenou službu v ostrém provozu. Jak test dopadl? Pro státní podnik Česká pošta na jedničku!


V sobotu 1. února 2020 jsme odeslali z plzeňské hlavní pošty několik dopisů, obyčejných i doporučených. Některé byly frankovány i nově vydanou poštovní známkou hodnoty "B" emise "Kolo Favorit". Část dopisů byla opatřena červenou poštovní nálepkou služby "D + 1" a frankována na hodnotu 26,00 CZKDalší dopisy - se službou doporučeně - byly podány přes poštovní přepážku.


Výsledek? Na jedničku. Již kolem pondělní deváté hodiny dorazila "naše" poštovní doručovatelka se zapsanými (doporučenými) zásilkami, na obyčejné nás upozornila, že je vhodila do poštovní schránky.  Tedy z pohledu doručování zásilek v Plzni v režimu "D + 1" naprostá spokojenost!

2 komentáře:

  1. Tak aspon po Praze to tak horke nebylo. Odesilal jsem zasilky 1.2. z post 11900 Praha 012 Hrad a 11000 Praha 1.

    Zasilky D+1 a bez D+1 dorazily ruzne promichane a vzdy spolecne...

    Doporucene zasilky D+1 dorazili v pondeli odpoledne (na 11000) a zbytek az v utery odpoledne (18008).

    Obycejne zasilky dorazily na 15000 castecne v pondeli rano a druha cast az ve stredu rano.
    Obycejne zasilky dorucene na 18008 AZ DNES(patek) rano.

    Dalsi cast zasilek sla do Brna (60200). Vsechny (D+1 i bez) doporucene a obycejne dorazily uz v pondeli rano...dokonce je donesl i listonos do ruky a ne jen oznameni o ulozeni na poste.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za Váš "vhled" na termíny doručování v Praze a Brně. Snad se ještě ozve i někdo z menších měst či obcí...

    OdpovědětVymazat