Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/10

ČESKO - A ještě jednou "Kolo Favorit"

O vydání výplatní poštovní známky nominální hodnoty "B" emise "Kolo Favorit" dne 1. února 2020 jsme Vás na našich stránkách již informovali. Vzhledem k tomu, že se jednalo o sobotu, do reálného poštovního provozu se známka dostala až v pondělí 3. února 2020.
V tento den proběhla i její prezentace na výstavce oddělení Známkové tvorby s.p. Česká pošta, v překrásném prostředí pražské hlavní pošty. 
Fotoreportáž z této akce můžete shlédnout na tomto odkazu zde.


Děkujeme za zaslaný dopis z této akce, kde je známka "znehodnocena" (tedy spíše "zhodnocena") otiskem ručního denního poštovního razítka s obrazovým motivem - v tomto případě znakem Nového Města Pražského - používaným na poště "110 00 PRAHA 1" v Jindřišské ulici.  


Určitou zajímavostí je i použití poštovní známky z posledního sloupce padesáti kusového přepážkového archu s pravým okrajem, na kterém jsou otištěny použité čtyři barvy ofsetového tisku.


Zkrátka celistvost, která udělá opravdovou radost každému sběrateli!

Žádné komentáře:

Okomentovat