Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/11

ČESKO - Nová příležitostná R-nálepka "Otevření pošty..."

Od 3. února 2020 je na poště "533 14 KLADRUBY NAD LABEM" používána příležitostná R-nálepka (nálepka na doporučené dopisy s čárovým kódem) s textem "Otevření pošty v areálu Národního hřebčína Kladruby nad Labem zapsaného do seznamu UNESCO".  V obrazové části je kromě tohoto čtyřřádkového textu ještě uvedeno datum "3. 2. 2020", tedy data, kdy došlo k této události.


Byla vydána v nákladu pouhých 480 kusů, ale pravděpodobně je ještě k dispozici. Na dalším obrázku je celistvost - doporučené psaní, dofrankované na hodnotu doporučené zásilky ve standardním, ekonomickém režimu (tedy na hodnotu 47,00 CZK).


Pro regionální sběratele je zásilka zajímavým doplněním jejich sbírek - odkazuje na událost otevření pošty na novém místě.
Pro sběratele příležitostných poštovních R-nálepek je tato nálepka (a samozřejmě i celistvost) povinným doplněním sbírky (tedy je další v řadě...).
A pro poslední skupinu sběratelů - sběratele námětové - je tato poštovní nálepka vhodným obohacením sbírek architektury (areál Národního hřebčína), památek UNESCO, či sbírek s tématikou "kůň" ...

... tedy snad se dostane (vzhledem k výši nákladu) na všechny sběratele!

Žádné komentáře:

Okomentovat