Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/04/03

ČESKO - Změny poštovních tarifů od 1.5.2016 (tuzemsko)

Jak již průběžně informujeme v posledních dnech na stránkách našeho blogu, dojde na Svátek práce (tedy 1. května 2016) k výrazné změně tarifů státního podniku Česká pošta.

V tuzemsku se bude týkat tří druhů poštovních zásilek: obyčejných psaní, doporučených psaní, a cenných psaní.

U obyčejných psaní dojde k jednorázovému navýšení ceny u zásilek všech hmotnostních stupňů o 3,00 CZK, což v případě nejběžnějších zásilek standardních rozměrů a hmotnosti do 50 gramů (dopisy a pohlednice) činí hodnotu 23%.


U doporučených psaní dojde k jednorázovému navýšení ceny u zásilek všech hmotnostních stupňů o 4,00 CZK, což v případě nejběžnějších zásilek standardních rozměrů a hmotnosti do 50 gramů (dopisy a pohlednice) činí hodnotu 11,76%.


U cenných psaní dojde k jednorázovému navýšení ceny u zásilek všech hmotnostních stupňů o 4,00 CZK, což v případě nejběžnějších zásilek standardních rozměrů a hmotnosti do 50 gramů (dopisy) činí hodnotu 10,26%.


Souběžně dojde ke změnám výše slev pro uživatele karty České pošty, dále pro uživatele výplatních strojů a pro velké podavatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat