Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/10/11

ČESKO (Vysoké Mýto) - Jak se "dělá" výstava

Zítra se otevřou prostory "První česko-slovenské filatelistické výstavy VYSOKÉ MÝTO 2011". Od minulého týdne se v prostorách Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě pilně pracuje na přípravě expozice.


Jak taková příprava výstavy vypadá dávají tušit fotografie, které uvolnil ke zveřejnění organizační výbor výstavy.


Po dopravě výstavních rámů a skel (a jejich složení do výstavních prostor) vlastní práce teprve začne.


Tedy na základě podrobného plánu pro každou výstavní místnost napřed sestavit konstrukce pro umístění panelů výstavních rámů. 


Poté osadit výstavními panely - a první "výstavní bojová jednotka" má po práci (pokud náhodou nebude i ve skupinách dalších).


Souběžně pracuje druhá "výstavní bojová jednotka" (soudě dle fotografií "jednotka" jednoho muže) a to na práci neméně důležité - přebírání jednotlivých exponátů zaslaných poštou, jejich evidenci a kontrole.


Samozřejmě, kromě pošty existuje i možnost osobního převzetí exponátů, které někteří vystavovatelé dávají přednost. Ale i tak to znamená stejnou důkladnou práci při převzetí "filatelistických vzácností". 


A teď nesplést umístění exponátů. Z vlastní zkušenosti znám několik ne právě příjemných zážitků, kdy se zjistilo, že další výstavní plocha exponátu (ta čtvrtá nebo pátá) je již osazena první výstavní plochou exponátu jiného. Zkrátka i zde platí: "dvakrát měř, jednou řež...".


A nyní vlastní "osazování" ploch výstavními exponáty. Velkou výhodou je možnost naklopení výstavního rámu, kdo ze starších "budovatelů výstav" pamatuje na dřívější výstavní rámy, přesné ví, o čem mluvím...


... a tak s dnešními rámy (byť i jim už je také pár let) jde práce poměrně rychle od ruky. A to zvlášť pokud je těch rukou víc.


Samozřejmě, kromě exponátů je třeba ukázat i výstavní ceny a filatelistickou literaturu. Zkrátka, aby výstava byla taková jaká má být.


Za informační blog NEWSPHILA v předvečer výstavy ji přeji jen to nejlepší, věřím že i Vy, čtenáři našeho blogu ji podpoříte svou účastí. Zároveň touto cestou děkuji organizačnímu výboru výstavy i všem jeho spolupracovníkům za odvedenou nelehkou práci. Je dobré vědět, že filatelie a filatelisté - navzdory opačným tvrzením - žije a vzkvétá. A to zvláště ve Vysokém Mýtě a jeho okolí. Ještě jednou díky...

Jiří Neumann
vedoucí projektu NEWSPHILA
PRESSFIL Plzeň s.r.o.  

Žádné komentáře:

Okomentovat