Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/04/07

Výstava exponátu k 50. výročí letu J. A. Gagarina ve Vysokém Mýtě

Jak na svých webových stránkách (www.knihovna.myto.cz) oznamuje Městská knihovna ve Vysokém Mýtě od 4. dubna do 31. května 2011 ve vestibulo knihovny pořádá výstavu k 50. výročí startu prvního kosmonauta Jurije Alexejeviče Gagarina, a to formou ukázky z filatelistického exponátu pana Petra Fencla věnovanému programu Vostok a Voschod.
Vysokomýtský filatelista Petr Fencl již od svých 12 let zaměřil svoji sbírku na námět pilotovaných kosmických letů. Dosud připravil tři exponáty, které po získání kvalifikace vystavil také na soutěžních výstavách v zahraničí (Polsko, Rakousko, Maďarsko, Francie, Belgie, Izrael a Čína). Na výstavě je možné vidět výběr z exponátu „Kosmický program Vostok a Voschod“, který přibližuje zejména popis přípravy kosmonautů a rakety, a dále let prvního kosmonauta.
Provozní doba knihovny je následovná:  pondělí 09.00-18.00 hod., úterý 08.00-17.00 hod., středa 08.00-18.00 hod., čtvrtek zavřeno, pátek 09.00-17.00 hodin. 


Žádné komentáře:

Okomentovat