Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/04/05

Přednáška o automatizovaném zpracování pošty v České republice

Ve čtvrtek 7. dubna 2011 - se v Praze od 16.30 hod. bude konat přednáška pana RNDr. Dušana Brabce na téma "Kódovací pracoviště České pošty a možnosti jejich rozlišení na listovních zásilkách".
 
Nejlepší pozvánkou na přednášku jsou samotná slova autora: "Všímáte si oranžových kódů na zásilkách, které se na nich vyskytují již od roku 1979? Víte, co znamenají, proč tam jsou, jak se dají přečíst a jak se vyvíjely a měnily do současnosti? O tom všem bude přednáška poprvé prezentovaná v tak uceleném rozsahu. Těším se na Vaši účast a na podporu tohoto sběratelského směru. Např. stále hledám mimopražské zdroje poštou prošlých zásilek (redakce časopisů, zásilkové služby apod.) ze současnosti i minulosti k dalším bádáním."
 
Přednáška se koná v sále Dřevák v 1. patře Domu Portus (občanské sdružení Život 90),v Praze 1, ulice Karolíny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou), jako součást klubového setkání Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů v Praze.

Jsou vítáni všechny zájemci o filatelii, poštovní provoz a poštovní historii - vstup volný, ale samozřejmě přednáška je určena nejen pro podporovatele a příznivce dokumentace a sběratelství moderní poštovní historie. Pro účastníky bude připravena káva, čaj a minerálka.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat