Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/09/14

ČESKO - Nové číslo časopisu "Československá vlaková pošta"

V pondělí 16. září 2013 vyjde již třetí číslo časopisu "Československá vlaková pošta". Tentokrát obsahuje i speciální DVD se záznamem z unikátní historické rekonstrukce práce ve vlakové poště na konci 80. let minulého století.


Číslo obsahuje tyto hlavní články - Historie vlakové pošty v převratových letech 1918-1919, Pošta Praha 022 - Masarykovo nádraží (1845-1945), Vlaková pošta na českých úzkorozchodných tratích.

Ilustrační obrázek - první ze sady tří příležitostných poštovních dopisnic věnovaných v rámci edice "Historická nádraží Čech, Moravy a Slezska" pražskému Masarykovo nádraží. Více informací zde.

Další články průřezově mapují různá období historie vlakových pošt - Jezdili za císaře pána, Jezdili za Novotného, Denní razítko vlakové pošty, Vlaková pošta opět na kolejích, Věstník ministerstva pošt a telegrafů, Předpis pro používání poštovních pytlů (1924), Profily poštovních vozu s rozchodem 760 mm DF/s (DF/u)...


Ilustrační obrázek - druhá ze sady tří příležitostných poštovních dopisnic věnovaných v rámci edice "Historická nádraží Čech, Moravy a Slezska" pražskému Masarykovo nádraží, s příležitostným poštovním razítkem (PR1 - motiv lokomotiva). Více informací zde.

Cena třetího čísla časopisu (včetně DVD) je 120,00 CZK + poštovné. Podrobnosti o objednání a další informace zde: http://www.vlakova-posta.cz/products/casopis-3-2013/.


Ilustrační obrázek - třetí ze sady tří příležitostných poštovních dopisnic věnovaných v rámci edice "Historická nádraží Čech, Moravy a Slezska" pražskému Masarykovo nádraží, s příležitostným poštovním razítkem (PR2 - motiv nádraží). Více informací zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat