Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/09/27

ČESKO - Lidová architektura

Ve středu 2. října 2013 vydá státní podnik Česká pošta další výplatní poštovní známku z emise "Lidová architektura". 


Známka (katalogové označení 0789) nominální hodnoty 29,00 CZK (doporučené psaní standard do hmotnosti 50 gramů v tuzemsku) zobrazuje štít obytného domu č.p. 13 ze vsi Salajna (německy Konradsgrün), která je dnes součástí obce Dolní Žandov v okrese Cheb.


Autorem výtvarného návrhu známky rozměrů 23 x 19 mm je pan Jan Kavan, rytinu provedl pan Bohumil Šneider. Známka je tištěna na stroji WIFAG rotačním ocelotiskem v barvě tmavě zelené. Přepážkové listy (PL) obsahují 100 kusů známek. Vzhledem k charakteru známky - výplatní - může být průběžně v dalších letech dotiskována.



Tradičně je vydáván i list s nalepenou poštovní známkou (tzv. "nálepní list") a otiskem razítka prvního dne vydání. Katalogové označení je 0789 NL (list je v levém dolním rohu označen letopočtem "2013", v pravém pak pořadovým znakem "K"). Prodejní cena v den vydání je 31,00 CZK.

Žádné komentáře:

Okomentovat