Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/04

SLOVENSKO - Nejkrásnější známky roku 2013?

Akciová společnost Slovenská pošta zveřejnila grafické návrhy některých známek, které budou vydány ve druhém pololetí letošního roku 2013. Z nich velmi výrazně vyniká emise "Krásy naší vlasti", která by měla být vydána k datu 20. září 2013. 


Dvou známková emise s podtitulem "Tatranské motivy" bude obsahovat známky hodnot 1,25 EUR a 1,45 EUR. Každá z nich bude tištěna formou rotačního ocelotisku kombinovaného s hlubotiskem v akciové společnosti Poštovní tiskárna cenin Praha v nákladu 1.000.000 kusů.


Známky budou vydány v tiskových listech po padesáti kusech. Jejich autorem je akademický malíř pan Martin Činovský. Vzhledem ke kráse provedení grafického návrhu lze oprávněně předpokládat, že máme před sebou vážné účastníky o udělení titulu "nejkrásnější slovenská známka roku 2013". 

Žádné komentáře:

Okomentovat