Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/11

ČESKO (Vysoké Mýto) - Přemysl Otakar II. a filatelistická výstava

Již v průběhu příštího týdne (od 21. do 24. března 2013) se uskuteční regionální filatelistická výstava ve Vysokém Mýtě. Organizační výbor připravil pro všechny zájemce speciální tiskový list s kupony, které připomínají zakladatele města.


Tím zakladatelem nebyl nikdo jiný, než český král Přemysl Otakar II., kterému vděčné město postavilo sochu přímo před dominantou městského opevnění - Pražskou bránou.


Tiskový list obsahuje celkem devět známek nominální hodnoty "A" (tuzemské výplatné, v době vydání listu ekvivalent 10,00 CZK), devět kuponů s fotografií sochy krále Přemysla Otakara II., dva kupony s logem výstavy, a jeden kupon standardně dodaný vydavatelem (státním podnikem Česká pošta).

V případě zájmu o tento tiskový list je možno si jej objednat na adrese pana Luboše Sodomky  sodomka.lubos@seznam.cz nebo na telefon (+420) 604 963 448. Konečná prodejní cena tiskového listu byla stanovena na částku 220,00 CZK.

Žádné komentáře:

Okomentovat