Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/07

ČESKO (Praha) - Svaz českých filatelistů se bude stěhovat

Již poměrně dlouhou dobu má většina sběratelů - členů Svazu českých filatelistů - pevně zafixovanou adresu Svazu na pražském Smíchově, v Holečkovo ulici. Sídlí v překrásných prostorách (alespoň při pohledu z venku) bývalého kláštera svatého Gabriela.

Klášter a kostel sv. Gabriela, Holečkova ulice, Praha (autor: ŠJů, Wikimedia Commons).

Ostatně pohled na budovu kostela a kláštera se v roce 2005 dostal na druhé vydání pohlednic s natištěnou poštovní známkou "Lipový list" (tehdy ještě s hodnotou 7,50 CZK). Státní podnik Česká pošta tuto ceninu vydal v nákladu 11.000 kusů.


Na této adrese bude možno Svaz navštívit ještě do začátku měsíce dubna. Od jeho poloviny začne probíhat stěhování do nových prostor. Od 1. května 2013 bude možno sekretariát Svazu nalézt v prostorách budovy Autoklubu České republiky na adrese Opletalova ulice č. 29 (doručovací pošta "110 00 PRAHA 1"). 

Autoklub České republiky, Opletalova ulice, Praha (autor: Zákupák, Wikimedia Commons).

Zřejmě pro většinu filatelistů - členů SČF - ať již domácích či přespolních bude tato adresa velmi výhodná. Budova občanského sdružení Autoklubu České republiky se nachází přes park naproti Hlavnímu nádraží (cca 250 metrů), kde je i stanice metra. Z Masarykova nádraží je budova vzdálená cca 400 metrů. Ale to nejdůležitější - nachází se nedaleko pražské hlavní pošty "110 00 PRAHA 1" v Jindřišské ulici.

Příležitostná poštovní dopisnice PRESSFIL z roku 2007, opatřená otiskem strojového příležitostného razítka k 60. výročí "první cesty". Ještě malé množství dopisnic je k dispozici zde.

Budova Autoklubu České republiky se na poštovní ceninu dostala velmi nenápadně. V roce 1947 - 22. dubna - se před ní konalo slavnostní zahájení první cesty známé dvojice "Hanzelka & Zikmund", která probíhala na africkém a americkém kontinentě v letech 1947-1950. V roce 2007 (20. dubna) k této události vyšla příležitostná poštovní dopisnice (s natištěnou známkou hodnoty 7,50 CZK) v nákladu 1.000 kusů. Část nákladu (cca 150 kusů) byla opatřena otiskem pamětního strojového razítka. Více informací o vydání dopisnice je uvedeno zde.


Telefonní číslo sekretariátu zůstane původní - (+420) 222 541 395, samozřejmě původní zůstane i e-mail: sekretariat@informace-scf.cz, i webová adresa: www.informace-scf.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat