Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/03/28

ČESKO - Den ve znamení nové známky s prezidentem

Zdá se, že dnešní den celému zpravodajství v České republice vévodila informace o zahájení tisku nové poštovní známky s obrazem prezidenta republiky pana Miloše Zemana.


Tou nejdůležitější informací je stanovení data vydání známky nominální hodnoty "A" (standardní dopis do 50 gramů, tuzemské výplatné, v den vydání ekvivalent 10,00 CZK), které proběhne ve středu 24. dubna 2013.


Státní podnik Česká pošta zveřejnil informace v článku "Poštovní známka s prezidentem republiky se již tiskne".


Zpravodajský server Lidových novin "lidovky.cz" zveřejnil informace v článku "Prezident Zeman už má svoji známku. Místo ceny je na ni A." Jeho součástí je i video z Poštovní tiskárny cenin Praha.


Zpravodajský server "iDNES.cz" zveřejnil článek v rubrice "Ekonomika" pod názvem "Známky se Zemanem jdou do tisku, místo ceny na nich bude červené "A".". I zde je součástí videozáznam z tiskárny.


Česká televize - zpravodajská "čtyřiadvacítka" zveřejnila informaci v článku "Zemanova známka bude k dostání od 24. dubna.".

Kromě výše uvedených článků se zmíněné téma dostalo i do večerního televizního zpravodajského vysílání. Opravdu tak lze hovořit o dni ve znamení nové známky s prezidentem...

Žádné komentáře:

Okomentovat