Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/12/30

SLOVENSKO - Nová celina a pozvánka na výstavu

Ve dnech od 16. do 21. ledna 2013 se v Galerii Mlyny ve slovenské Nitre uskuteční výstava pod názvem "20 let slovenské známkové tvorby". V rámci její propagace vydává akciová společnost Slovenská pošta příležitostnou poštovní celinu - obálku s natištěnou poštovní známkou.


Na obálce podlouhlého formátu ("Dl") je natištěna "známka" s naznačeným zoubkováním hodnoty "T1 50 g" s vyobrazením parní elektrárny v Popradě. V levé části obálky je grafický motiv - číslice "20" je obklopena výběrem slovenských známek (všech měnových hodnot platných v letech 1993-2012) propletených červeno-modro-bílou stuhou. Autorem grafického návrhu je pan Adrian Ferda.

Obálka vychází první den nového roku 2013, je možno si ji nechat orazítkovat příležitostnými poštovními razítky používanými tento den u pošt "BRATISLAVA 1" a "KOŠICE 1". Celkový náklad vydávaných obálek vydavatel zatím neoznámil.

Žádné komentáře:

Okomentovat