Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/08/13

ČESKO (Strakonice) - Dudácký festival

Když se řekne Strakonice, obvykle první asociací je město ležící na jihu Čech, dnes v Českobudějovickém kraji. Asociací druhou je obvykle Strakonický hrad, třetí zcela jistě dudy a dudácký festival. Na místě čtvrtém pravděpodobně výroba fezů, a tak dále, a tak dále...


Tentokrát však již XX. ročník Mezinárodního dudáckého festivalu má i významné přesahy do filatelie. Od středy 22. srpna do neděle 26. srpna 2012 bude přímo v prostorách Strakonického hradu, vždy od 08.00 do 16.00 hodin, používáno u příležitostné poštovní přepážky pošty "386 01 STRAKONICE" ruční příležitostné poštovní razítko s textem "STRAKONICE 1: 20. MEZINÁRODNÍ DUDÁCKÝ FESTIVAL", doplněné o kresbu dud. Autorem grafického návrhu příležitostného razítka je pan Miloslav Bláha. 


Česká pošta s.p., oddělení Známkové tvorby dále k této akci připravuje vydání příležitostného pamětního listu, v pořadí již XXI. O jeho vydání a vzhledu Vás budeme na našich stránkách informovat. Zároveň přidáváme odkaz na vlastní webové stránky festivalu.


Žádné komentáře:

Okomentovat