Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/15

ŠVÝCARSKO (Chur) - Pozvánka na výstavu

Od 15. do 18. září 2011 se v městě Chur (hlavní město švýcarského kantonu Graubünden) koná mezinárodní filatelistická výstava "Rätia 2011". Je výstavou soutěžní pro sběratele z následujících zemí: Německa, Rakouska, Lichtenštejnska, Nizozemí a samozřejmě hostitelského Švýcarska.


Jak se do více než třiceti tisícového Churu dostat? Malá mapka napoví jeho umístění - z wikipedie jsem dále získal informaci, že město leží na řece Rýn, je výborně dopravně napojené, po železnici je do Curychu jen 74 kilometrů.


Ještě alespoň jednu fotografii na město samotné (s poděkováním wikipedii). A nyní zpět k filatelii a filatelistickým materiálům. 


Po celou dobu výstavy budou používána dvě příležitostná poštovní razítka - ruční a strojové.  


U strojového razítka by se mohlo zdát, že dělá reklamu pouze městu samotnému, ale při pohledu do spodní části denního razítka je vše v pořádku - nechybí název výstavy.


Výstavní výbor připravil pro oceněné exponáty medaile výstavy. Na přední straně dominanta města, na zadní název výstavy a loga zúčastněných svazů filatelistů z jednotlivých zemí.


V prostorách výstavy jsou otevřeny stánky následujících poštovních správ: Rakouska, Lichtenštejnska, Německa, Organizace spojených národů a Švýcarska. A pokud by Vás tato pozvánka zaujala, přidávám i mapku jak se k výstavě dostat autem.


Žádné komentáře:

Okomentovat