Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/24

ČESKO (Praha) - Pozvánka na znovuotevřenou výstavu

V zrekonstruovaných prostorách pražské pobočky Poštovního muzea je znovu nainstalována výstava "Ochrana přírody na poštovních známkách České republiky", která byla probíhající rekonstrukcí na několik měsíců přerušena. Výstava byla znovu zpřístupněna od 21. září 2011 a bude pokračovat až do 20. listopadu 2011.
 
 
Máte rádi přírodu? Zajímá Vás její ochrana? Nebo jste jen zvědaví, jak se podařilo autorům vystavených poštovních známek zachytit zástupce české fauny a flóry na miniaturní umělecká díla se zoubkovanými okraji? Potom jste srdečně zváni!
 
 
Výstava nabízí návštěvníkům ojedinělou příležitost spatřit originální předlohy pro známky, aršíky či obálky prvního dne vydání (FDC), které vytvořili současní čeští výtvarníci a grafici. V expozici jsou zastoupena díla manželů Libuše a Jaromíra Knotkových, Adolfa Absolona, Josefa Lieslera, Josefa Sasky, Hany Storchové, Hany Čápové, Josefa Dudka, Jaroslava Chadimy a rytců Josefa Herčíka, Miloše Ondráčka, Václava Fajta, Martina Srba a Jaroslava Tvrdoně. Originální návrhy pocházejí ze sbírek Poštovního muzea, jehož zřizovatelem je Česká pošta.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat