Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/09/13

ČESKO (Praha) - Pozvánka na ojedinělou výstavu

Ve středu - 14. září 2011 - se již tradičně v prostorách hlavní pošty v Praze (Jindřišská ulice, pošta "110 00 Praha 1") uskuteční od 15.00 hodin "minivýstavka" výtvarných návrhů nově vydávaných známek a celin s.p. Česká pošta. 
 
 Slavnostní zahájení proběhne od 15.30 hodin, představeny budou obě dvě známkové emise "Cestovatelé: František Alexander Elstner" a "Umělecká řemesla: Historické varhany, Plasy", i emise celinová - pohlednice "Vánoce" s natištěnou poštovní známkou (v rámci výstavky bude předveden celý její tiskový arch, včetně grafického návrhu).


Co bude tentokrát naprosto mimořádné - budou vystaveny fotografie z tisku strojových razítek prvního dne vydání na materiály vydávané Českou poštou s.p. a Postfilou: obálky prvního dne vydání (FDC), nálepní listy (NL), pamětní listy (PaL).
 
 
Po ukončení oficiální části akce bude možné "získat" autogram výtvarníka Antonína Odehnala, autora grafického návrhu známky "Cestovatelé". Ukončení akce se předpokládá v 16.30 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat