Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/01/30

Výstava "Známka od A do Z"

V jihlavské Oblastní galerii Vysočina můžete na vlastní oči spatřit výstavu grafika, rytce a malíře Bedřicha Housy pod názvem "Známka od A do Z". Průřez jeho celoživotním dílem pro československou a českou poštovní správu je možno nalézt ve výstavním sále ALTERNATIVA na adrese Komenského 10.


Výstava trvá jeden měsíc, od 6. ledna do 6. února 2011, a na její realizaci se kromě jihlavské galerie podílel i místní Klub filatelistů Vysočina a Poštovní muzeum Praha. Slavnostní vernisáž proběhla ve čtvrtek 6. ledna 2011 za velkého zájmu veřejnosti, sběratelů a zástupců tiskových médií (na fotografii zahajuje vernisáž mgr. T. Indra). 


Na závěr ještě jedna fotografie - jak na vystavené exponáty, tak i na první návštěvníky, kteří měli možnost se s mistrovým dílem seznámit.


Zveřejněné fotografie jsou umístěné na internetových stránkách s.p. Česká pošta, na těchto blogových stránkách jsou publikovány pouze formou prolinku na jejich umístění. Originální umístění:

Žádné komentáře:

Okomentovat