Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/09/07

ČESKO - Nové poštovní známky "Osobnosti: Prof. RNDr. Antonín Holý"

Dnes - ve středu 7. září 2016 - vychází v pořadí již druhá emise příležitostných známek České republiky pod názvem "Osobnosti: Prof. RNDr. Antonín Holý". Jedná se o známku nominální hodnoty 20,00 CZK (katalogové označení 0898) a vychází s několikadenním zpožděním k 80. výročí nedožitých narozenin.


Profesor RNDr. Antonín Holý (narodil se 1. září 1936 a zemřel 16. července 2012) byl jedním z nejvýznamnějších československých a českých přírodovědců XX. století a mezi nevědeckou obcí je známý zejména jako autor mnoha léků a patentů.  

Známka vychází v grafickém provedení pana Karla Zemana a je tištěna plnobarevným ofsetem. Se známkou je vydávána obálka prvního dne vydání (FDC) a list s nalepenou poštovní známkou - tzv. nálepní list (NL).

Žádné komentáře:

Okomentovat