Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/11/15

SLOVENSKO - Vánoce 2012. Nejkrásnější známka?

Zítra - v pátek 16. listopadu 2012 - vydává akciová společnost Slovenská pošta zřejmě jednu z nejkrásnějších známek tohoto roku, emisi "Vánoce 2012 - Narození Krista". 


Známka (rozměrů 33,9 x 26,5 mm) nominální hodnoty 0,40 EUR (katalogové označení 0527) vychází v přepážkových listech po padesáti kusech známek, je tištěna ofsetem v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s., celkový náklad je 1.700.000 kusů. Autorem výtvarného návrhu známky je akademický malíř pan Vladislav Rostoka.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC), která je tištěná stejnou tiskovou technikou - tedy ofsetem - ve stejné tiskárně. Katalogové označení je 0527 FDC, je vydávána v nákladu 3.100 kusů.


Pro všechny, kteří chtějí mít známku vždy u sebe k dispozici, aby mohli poslat to nejkrásnější přání svým blízkým a přátelům Slovenská pošta a.s. připravila i sešítkové vydání této známky. 


Vychází ve stejný den, známkový sešítek obsahuje celkem deset kusů samolepicích známek, jeho celková prodejní cena tak činí 4,00 EUR. Celkový náklad je 30.000 kusů známkových sešitků.


Se známkou s touto tématikou se sběratelé mohou setkat ještě na dalším produktu a.s. Slovenská pošta - vychází ve speciálním tiskovém listě, který bude sloužit k objednání personalizovaných kuponů. Jejich první náklad vychází v celkovém množství 8.000 kusů tiskových listů s vánočním motivem (tedy v počtu 64.000 kusů známek). 

Žádné komentáře:

Okomentovat