Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/05/02

ČESKO (Praha) - XVIII. výstava návrhů nových známek se Samurajským mečem!

Dnes - ve středu - 2. května 2012 se koná již tradiční - v pořadí XVIII. - výstava grafických návrhů, ryteckých kreseb, podkladů pro tisk, atd. atd. nově vydávaných známek a příležitostné dopisnice České republiky.


Výstava se koná cca od 14.45 hodin v prostorách bývalé prodejny filatelie v I. patře budovy hlavní pošty ("110 00 PRAHA 1") v Jindřišské ulici v Praze.


Budou představeny následující emise: známka 100. výročí založení českého skautingu“ (nominální hodnota 21,00 CZK), autor výtvarného návrhu známky pan Marko Čermák, rytec motivu obálky prvního dne vydání (FDC) pan Miloš Ondráček, 



známka „Europa – pozvání do vydavatelské země“ (nominální hodnota 20,00 CZK), autorka výtvarného návrhu známky paní Eva Hašková, rytec pan Bohumil Šneider, 


a příležitostná dopisnice „Světová gymnastika - Věra Čáslavská“ (nominální hodnota "A", v den vydání ekvivalent 10,00 CZK), autor pan Oldřich Kulhánek. O vydání dopisnice jsme Vás již podrobně informovali v samostatném článku vydaném včera.

Účast přislíbili: paní Věra Čáslavská, paní Eva Hašková, pan Bohumil Šneider, pan Marko Čermák a pan Miloš Ondráček. Paní Věra Čáslavská návštěvníkům akce umožní si prohlédnout Samurajský meč, Řád Zlatého slunce, který obdržela od japonského císaře a její významné zlaté olympijské medaile. 

Výstava bude zahájena v 15.00 hodin, ukončení akce se předpokládá v 16.30 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat