Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/05/01

ČESKO - Paní Vera Čáslavská na příležitostné poštovní dopisnici!

Zítra - 2. května 2012 - dává Česká pošta s.p. do oběhu novou příležitostnou poštovní dopisnici "Světová gymnastika - Věra Čáslavská" nominální hodnoty "A" (v den vydání tuzemské výplatné, ekvivalent 10,00 CZK). Dopisnice vychází v mírném předstihu - paní Věra Čáslavská oslaví své sedmdesátiny až o den později - 3. května. 


Námětem obrazové části dopisnice je profil hlavy paní Čáslavské a její autogram. Známka nominální hodnoty "A" je upravenou rytinou československé poštovní známky z roku 1964 "TOKYO". Dopisnice je tištěná ofsetem, autorem návrhu (grafické úpravy) je pan Oldřich Kulhánek. Prodejní cena dopisnice je 15,00 CZK, náklad nebyl vydavatelem oznámen.


Současně (ve stejný den, a dále pak až do 4. května 2012) bude na hlavní poště v Praze "110 00 PRAHA 1" používáno i příležitostné poštovní razítko, které rovněž navrhl Oldřich Kulhánek.


Jeho obrazová část je tvořena překrývajícími se iniciály paní Věry Čáslavské, datem používání a názvem pošty.

Žádné komentáře:

Okomentovat