Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/03/29

ČESKOSLOVENSKO - Rok 1945 a návštěva maršála sira B. L. Montgomeryho v Praze

Nacházíme se v roce 2020, tedy v roce 75. výročí ukončení II. světové války. Vzhledem k současnému vývoji celosvětové pandemie lze tušit, že oslavy či jen prosté připomenutí této události proběhnou spíše v komorní formě.
Pokusíme se alespoň některé události roku 1945 z pohledu poštovní historie připomenout prostřednictvím videí na na našem kanále na platformě youtube. 





Maršál sir Bernard Law Montgomery (* 17. listopadu 1887, + 24. března 1976) v roce 1945 navštívil Prahu. V rámci této návštěvy bylo na poštovním úřadě "PRAHA 10" (umístěném v areálu Pražského hradu) používáno speciální příležitostné poštovní razítko. Jak vypadaly některé dobové poštovně-historické materiály ukazuje toto následující video.


UPOZORNĚNÍ!
Pokud se chcete do budoucna seznamovat s našimi videi na téma filatelie či poštovní historie  seznamovat hned, v době jejich zveřejnění, doporučujeme Vám si u našeho kanálu na platformě youtube zaškrtnout (odkliknout) ikonu "ODEBÍRAT".
Naleznete ji u každého z našich videí, budete tak v budoucnu informováni o všech námi zveřejněných novinkách v reálném čase, ihned po jejich publikování pro veřejnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat