Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/03/07

ČESKO - Revoluční přešlapy na nedělní aukci

Zítra - v neděli 8. března 2020 - se uskuteční další on-line aukce společnosti FILATELIE Petr Flaška. Součástí nabídky téměř 3.000 položek je i v kategorii "ČSSR II - známky" celkem šedesát šest položek označených jako podkategorie "Revoluční 1945". 


Je velká škoda, že naši "filatelističtí předci" se před sedmdesáti pěti lety více nevěnovali tomu, co se v tomto období dělo v jejich okolí v reálném čase. Tím by nám zanechali jasný popis toho, co realizováno bylo, případně kdy a jak, a my bychom dnes měli značně ušetřenou práci s rozpoznáváním pravých, padělaných či "fantaskních" přetisků, označovaných právě jako "Revoluční 1945".

Komentáře k některým položkám (z oněch šedesáti šesti) jsme zveřejnili v pátek 6. března 2020 na našem video kanále na platformě youtube v kategorii (nebo chcete-li moderně "v playlistu") "AUKCE? a AUKCE!" na tomto odkazu zde:    



Současně jsme zveřejnili další video, které se zabývá položkami z období první Československé republiky (1918-1939), nabízenými v rámci téže aukce:



Na závěr přidáváme odkaz na video komentář aukce pořádané společností FILATELIE Petr Flaška v prosinci loňského roku (15.12.2019):




UPOZORNĚNÍ!
Pokud se chcete do budoucna seznamovat s našimi videi na téma filatelie či poštovní historie seznamovat hned, v době jejich zveřejnění, doporučujeme Vám si u našeho kanálu na platformě youtube zaškrtnout (odkliknout) ikonu "ODEBÍRAT".
Naleznete ji u každého z našich videí, budete tak v budoucnu informováni o všech námi zveřejněných novinkách v reálném čase, ihned po jejich publikování pro veřejnost.


Žádné komentáře:

Okomentovat