Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/12/26

SLOVENSKO - Zajímavost pro sběratele

Akciová společnost Slovenská pošta připravila na závěr roku malé překvapení pro sběratele i širokou veřejnost. V padesátém druhém čísle týdeníku "Slovenka" (ve standardní distribuci kolem 14. prosince 2011) byla vložena vánoční pohlednice od Slovenské pošty.  


Tím překvapením není přední strana, která se svým motivem mnoho neliší od běžně vydávaných vánočních pohlednic, ale strana zadní (adresní). Ta sděluje, že pohlednici je možno odeslat bez úhrady poštovného do 31. prosince 2011.


Vánoční akce se vztahuje jen na vložené pohlednice, které je možno zaslat do uvedeného termínu jako dopis II. třídy ve vnitrostátním styku. Lze se oprávněně domnívat, že tato poštovní celina - jak poštovně použitá, tak i neprošlá - bude chybět v mnoha specializovaných sbírkách slovenských poštovních známek a celin.

Žádné komentáře:

Okomentovat