Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/12/15

ČESKO (Praha) - Vše nejlepší k 93. narozeninám...

V neděli 18. prosince 2011 se v Praze budou slavit 93. narozeniny! Kde? V Poštovním muzeu. Ano, před tři a devadesáti lety bylo založeno Poštovní muzeum. V neděli tuto událost připomene příležitostné poštovní razítko a tradiční sběratelská událost - vydání Pamětního listu Poštovního muzea s otiskem rytiny 1,00 Kčs známky emise Umění z roku 1982.  


Příležitostná poštovní známka "Revoluce ve Španělsku" od Josefa Šímy (* 19.03.1891 Jaroměř, + 24.07.1971 Paříž) vyšla v emisi "Umělecká díla na známkách" dne 27. listopadu 1982. Na obálce prvního dne byla použita studijní kresba Josefa Šímy "Ulice španělského města". Známka byla vytištěna unikátní technologií tisku z plochých desek. Červenohnědá barva nového pamětního listu, z původní rytiny pro černou barvu, byla zvolena pro výmluvné vystižení krvavého souboje dvou diktatur ve Španělsku.


Za blog NEWSPHILA přeji vše nejlepší k narozeninám i do dalších let jak Poštovnímu muzeu samotnému, tak i celému kolektivu jeho pracovníků.

Jiří Neumann
vedoucí projektu NEWSPHILA
PRESSFIL Plzeň s.r.o.

Žádné komentáře:

Okomentovat