Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2021/09/17

ČESKO - O svaté Ludmile, jejím výročí a realizovaných sběratelských materiálech

V těchto dnech si připomínáme 1100. výročí od zavraždění české kněžny Ludmily, ke kterému došlo na přemyslovském hradišti v dnešním Tetíně dle legendy dne 15. září roku 921

K tomuto výročí spolek NEWSPHILA inicioval vydání sběratelských materiálů, které jako jediné tuto událost připomínají v reálném čase. Příležitostná emise "Svatá Ludmila" ve formě aršíku se známkou nominální hodnoty 60,00 CZK bude podle emisního plánu zveřejněného s.p. Česká pošta vydána až 10. listopadu 2021, tedy téměř o dva měsíce později po tomto výročí. 

Ve výroční den - 15. září 2021 - jsme se vypravili na pietní místa spojená se vznikem české státnosti, a to do Tetína a na Levý Hradec, zároveň jsme navštívili i pošty v Berouně a v Roztokách u Prahy, které používají příležitostné poštovní materiály k tomuto výročí. 

Více v našem novém videu na tomto odkaze zde:



Žádné komentáře:

Okomentovat