Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/03/31

ČESKO - Tisková zpráva s.p. Česká pošta z 31. března 2016

Česká pošta v souladu s doporučením ČTÚ mění k 1. 5. 2016 poštovní podmínky

Za účelem zachování stávajícího rozsahu i kvality služeb a plnění legislativní povinnosti poskytovat základní poštovní služby za nákladově orientované ceny mění Česká pošta v souladu s doporučením ČTÚ od 1. 5. 2016 ceny vybraných služeb.
Česká pošta navyšuje od května ceny vybraných služeb, a to pouze o nezbytnou částku tak, aby v souladu se zákonem i nadále zajistila krytí nákladů spojených s poskytováním těchto služeb. Česká pošta tak současně činí s ohledem na výzvu Českého telekomunikačního úřadu za účelem úpravy cen základních poštovních služeb.  V opačném případě by se mohla vystavit riziku nesplnění podmínek pro úhradu čistých nákladů spojených s poskytováním základních poštovních služeb.
Ceny našich služeb i po této úpravě zůstávají jedny z nejnižších v Evropě, přičemž objem listovních zásilek každoročně výrazně klesá, ale jednotkové náklady na jejich doručení se zvyšují, “ uvedl generální ředitel České pošty Martin Elkán a dodal: „Získané finance využíváme také na zlepšení našich služeb, rozvoj nových produktů, na investice do poboček, logistiky či zaměstnanců. Řešíme situaci, s jejímiž důsledky se setkávají naši klienti, a tím je dlouhodobá podinvestovanost pošty.
Cena obyčejného psaní se zvýší o 3 Kč. Obdobně vzroste cena doporučeného psaní, konkrétně o 4 Kč, ostatní změny se týkají mezinárodního poštovného či např. dosílky. Výhodnější ceny ve srovnání se základním ceníkem získají držitelé Zákaznické karty České pošty, kterou si mohou zdarma pořídit na pobočkách České pošty nebo prostřednictvím internetu na www.zakaznicka-karta.cz. Nové poštovní podmínky budou publikovány v předstihu na webu České pošty a budou k dispozici na všech poštách.

Doplňující informace

Česká pošta spravuje jednu z nejhustších sítí kamenných poboček v Evropě. Provozuje vlastní rozsáhlou logistickou a přepravní síť, díky které dokáže obsloužit občany ve všech lokalitách ČR. Česká pošta zaměstnává více než 30 tis. zaměstnanců a tím se řádí mezi největší české zaměstnavatele.  Česká pošta jakožto držitel poštovní licence a poskytovatel veřejných služeb, je zavázána poskytovat občanům zákonem vymezené služby, jejichž celoplošné zajištění je nákladově náročné. Cílem České pošty je nabídnout občanům ČR takové portfolio poštovních i nepoštovních služeb, aby byly uspokojeny všechny jejich potřeby a požadavky jak z hlediska kvality, tak i dostupnosti.  
Matyáš Vitík
tiskový mluvčí
Česká pošta, s.p.
vitik.matyas@cpost.cz 

Žádné komentáře:

Okomentovat