Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/02/04

ČESKO - Padesát nových "vlastních" známek

Jak vyplývá ze zveřejněných informací dne 3. února 2016 v rámci pravidelné - již 68. - výstavy nově vydávaných poštovních cenin Odboru známkové tvorby státního podniku Česká pošta, budou v nejbližší době realizovány dvě nová vydání "vlastních" známek.

První z nich pod názvem "760 let města Svitavy (1256-2016)" bude obsahovat celkem dvacet pět známek nominální hodnoty "A" orientovaných na šířku i výšku. Náhled na nátisk tiskového listu je na odkazu zde (autorem fotografie je pan ing. Tomáš Chudoba). 

Druhé je připravováno k vydání pod názvem "Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem" a i toto vydání bude obsahovat dvacet pět známek různých motivů, orientovaných na výšku. Náhled na nátisk tiskového listu (bez vyznačení názvu státu a nominální hodnoty) je na odkazu zde (i v tomto případě je autorem fotografie pan ing. Tomáš Chudoba).  

O přesných datech vydání a dalších podrobnostech budeme aktuálně informovat na našem blogu NEWSPHILA.

Žádné komentáře:

Okomentovat