Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/01

ČESKO - Nová poštovní dopisnice (CDV 0188) "Poštovní uniformy - jízdní posel"

Právě dnes - v sobotu 1. února 2020 - vychází nová provozní poštovní dopisnice (jinak též "korespondenční lístek" či hovorově "koresponďák"), a to v souvislosti se změnou poštovních služeb, se zavedením nové poštovní služby "D + 1" a tím se zavedením nové hodnoty - písmene "B" v rámci tuzemských poštovních poplatků.


Název emise je "Poštovní uniformy - jízdní posel", a je odvozen od motivu natištěné poštovní známky, která v tento den vychází i jako samolepicí poštovní známka v sešitkové úpravě.
Dnes - v den vydání - na některých oslovených poštách korespondenční lístky k dostání nebyly (obvykle s komentářem "zastavte se v pondělí"), zároveň jak vyplývá z veřejných zdrojů, někde byly v prodeji již od pondělí 27. ledna 2020.  Tedy z hlediska budoucí poštovní historie budou tyto dopisnice s razítkem prvního (či druhého) dne vydání velmi vzácné.

Více o provozní poštovní dopisnici v příspěvku na našem video kanále na platformě youtube na odkazu zde:

https://youtu.be/HVJDE3XN58c

Žádné komentáře:

Okomentovat