Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/01/31

ČESKO - Služba "D+1" aneb rychlý způsob přepravy nebo doručení?

Pod tímto názvem dnes publikujeme další z našich videí na kanále youtube. Služba "D + 1" začne fungovat v rámci změny poštovních tarifů již od zítřejšího dne (od soboty 1. února 2020) u obyčejných a doporučených zásilek v tuzemsku.


V případě této služby (a vzhledem k jejímu zavedení logicky i zdražení poštovních poplatků) jsme se pokusili proklamované výhody či následné výhody ekonomického způsobu zaslání konfrontovat s poštovními podmínkami základních poštovních služeb v tuzemsku. 


Jak vyplývá z videa, pojem "D+1" není v Poštovních podmínkách vysvětlen, mluví se tam pouze o "nejrychlejším způsobem přepravy", tedy nikoli vlastním dodání (či doručení) poštovní zásilky.


Jak bude samotná služba "D + 1" fungovat, ukáže teprve čas... Video můžete shlédnout na následujícím odkazu zde:



Další video, které se týká nově zaváděných poplatků od 1. února 2020 naleznete - rovněž na našem video kanále na platformě youtube - zde:


Žádné komentáře:

Okomentovat