Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/02/24

ČESKO - Frankatury "Hradčan" na aukci Burda

V sobotu 29. února a v neděli 1. března 2020 se uskuteční letošní jarní aukce společnosti Burda Auction, s.r.o., v pořadí již šedesátá druhá.
Již v předstihu jsme na našem video kanálu na platformě youtube zveřejnili tři videa, která se zabývají některými celistvostmi z let 1918-1919, nabízenými v této aukci. Tentokrát se budeme věnovat celistvostem, které jsou vyplaceny známkami emise "Hradčany".

Naše první známky (v provedení Mistra Alfonse Muchy) emise Hradčany byly vydány dne 18. prosince 1918. V ten den byly vydány známky hodnot 5 h a 10 h, postupně až do roku 1920 bylo vydáno celkem dvacet šest hodnot v provedení známek nezoubkovaných i zoubkovaných. Jejich platnost byla ukončena dne 30. dubna 1921. Díky tomu, že byly první, díky různým možnostem frankování v kombinaci s jinými vydáními, díky různým v té době platným tarifům jsou celistvosti (dopisy, korespondenční lístky, pohlednice) s touto emisí u sběratelů nesmírně populární...

62. jarní Aukce Burda, položka číslo 2195 - aneb pravé poštovní známky,
pravé poštovní razítko, ale dobový filatelistický výrobek
(přetočené datum poštovního razítka)

Přesto, či právě proto se na sběratelském trhu vyskytují celistvosti neautentické, dodělávané, padělané či jinak filatelisticky motivované. Některé z nich jsou i v této aukční nabídce. Popis "problematických" položek, i s vysvětlením proč se jako "problematické" jeví, naleznete na následujícím videu na odkazu zde:

Pokud se chcete do budoucna seznamovat s našimi videi na téma filatelie či poštovní historie seznamovat hned, v době jejich zveřejnění, doporučujeme Vám si u našeho kanálu na platformě youtube zaškrtnout (odkliknout) ikonu "ODEBÍRAT".
Naleznete ji u každého z našich videí, budete tak v budoucnu informováni o všech námi zveřejněných novinkách v reálném čase, ihned po jejich publikování pro veřejnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat