Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2020/01/12

ČESKO - AKTUÁLNĚ Padělek na eAukci Roman Valenta právě prodán!

Dnes - v neděli 12. ledna 2019 - bylo ukončeno v 16.30 hodin limitování u položek eAukce filatelie Roman Valenta. Od 17.30 hodin započala na aukčním portálu LiveBid "ostrá" aukce.


Jak jsme již v pátek na našem video kanále youtube (a na tomto blogu) informovali, v případě aukční položky číslo "0266" (viz obrázek výše) se jednoznačně jedná o padělek ke škodě sběratelů. Podrobnou informaci (o tom jakým způsobem vznikl - resp. byl vyroben) najdete na videu zde:

Před několika minutami byl tento padělek v právě probíhající aukci prodán, a to za vyvolávací cenu 1.500,00 CZK (viz spodní obrázek). Vzhledem k jeho charakteru lze předpokládat, že si jej koupil sběratel do studijní sbírky, kde takové materiály mají své opodstatnění - ukázat (či kompletně vysbírat) padělky jak ke škodě pošty, tak k oklamání méně znalých filatelistů.


Co by však do budoucna bylo jistě vhodné, aby na takový padělek ke škodě sběratelů, dopředu (nejlépe v popisu položky) upozornil sám pořadatel internetové aukce.

Žádné komentáře:

Okomentovat