Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/06/30

OSN - Světové dědictví a Česká republika

Jak vyplývá z bulletinu číslo 118 poštovní správy Spojených národů (OSN), je připravována k vydání emise poštovních známek, která má přímou souvislost s Českou republikou.


Na čtvrtek 8. září 2016 je naplánováno vydání emise "Světové dědictví - Česká republika (UNESCO)", která bude obsahovat celkem šest známek. Vzhledem k tomu, že poštovní správa Spojených národů funguje na třech místech (Ženeva, New York a Vídeň), používá i tři různé nominální měny. Pro každé místo budou vydány dvě poštovní známky.


První dvě známky mají nominální hodnoty 0,47 USD a 1,15 USD (úřadovna OSN New York - USA), druhé dvě 1,00 CHF a 2,00 CHF (úřadovna OSN Ženeva - Švýcarsko), a poslední dvě 0,68 EUR a 1,70 EUR (úřadovna OSN Vídeň - Rakousko). 

Každá známka vyjde v přepážkovém listu (PL), který bude obsahovat dvacet známek. Současně bude vydán i speciální známkový sešitek (ZS). Dobrou zprávou pro všechny zájemce z České republiky je skutečnost, že v den vydání budou poštovní známky k dispozici na stánku poštovní správy OSN, který bude možné najít na pražském veletrhu Sběratel.

Žádné komentáře:

Okomentovat