Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/06/17

ČESKO - Vyjdou nové vlastní známky

V pondělí 20. června 2016 budou vydány další vlastní známky České pošty. Objednavatelem je mezinárodní developerská společnost InterCora. Archové vydání bude obsahovat dvacet pět kusů poštovních známek nominální hodnoty "A" (tuzemské výplatné, v době vydání ekvivalent 16,00 CZK) jednoho obrazového provedení - fotografie Dr. Gunthera Zembsche ze zmíněné společnosti.


Dle mého názoru vrcholem nevkusu vydavatele - státního podniku Česká pošta - je německý text "Eigene Briefmarke der Unternehmensgruppe InterCora anlässlich des bedeutenden Jubiläums von Dr. Gunther Zembsch", který výrazně uvozuje celý tiskový list. Domnívám se, že by bylo vhodnější zvolit - alespoň v případě české ceniny na které je název "ČESKÁ REPUBLIKA" text český. Ten německý v překladu zní "Vlastní poštovní známka skupiny InterCora u příležitosti významného výročí Dr. Gunthere Zembsche". V tomto provedení se nemohu zbavit určité paralely s protektorátní dobou. Na stranu druhou je dobré vědět, kam v honbě za penězi z realizace vlastních známek je ochoten jejich vydavatel zajít.   

Žádné komentáře:

Okomentovat