Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2022/03/06

ČESKO - Nové příležitostné poštovní dopisnice

Dne 6. března 2022 jsou vydávány zapsaným spolkem NEWSPHILA dvě příležitostné poštovní dopisnice emise „Městské muzeum a galerie Lomnice nad Popelkou“. Jsou vydávány v den vernisáže výstavy „Letem světem s poštovními známkami“, kterou Muzeum pořádá až do 24. dubna 2022.

Obě dopisnice mají v pravé horní části natištěnou poštovní známkou České republiky vzoru „Poštovní trubka“ nominální hodnoty „A“ (v den vydání ekvivalent 26,00 CZK), jsou vydávány v celkovém limitovaném nákladu 1.000 kusů. Nominální hodnota „A“ dnes vyjadřuje hodnotu výplatného za odeslání dopisnice v tuzemsku v tzv. zrychleném režimu doručení „D+1“ (je možno nalepit poštovní nálepku „D+1“, či jen tuto poznámku napsat přímo na dopisnici).

První dopisnice (katalogové označené: New 01/22) má v levé části adresní strany vyobrazenou budovu tzv. Šlechtova Hrubého domu, která se nachází na náměstí v Lomnici nad Popelkou, která je sídlem Městského muzea a galerie. Letopočty odkazují na vznik Muzea v roce 1891 a připomínají i rok letošní, další v dlouhé historii této instituce. Součástí kresby je i výrazný odkaz na webové stránky Muzea.



Druhá dopisnice (katalogové označení: New 02/22) má v levé části adresní strany vyobrazený současně používaný logotyp Muzea (v prostorovém zkosení), který ve spodní části odkazuje na rok založení „1891“. I zde je součástí kresby výrazný odkaz na webové stránky Muzea.



Obě dopisnice jsou prvním počinem, který vzniká na základě návrhu spolupráce v roce 2022 mezi zapsaným spolkem NEWSPHILA a příspěvkovou organizací Městské muzeum a galerie Lomnice nad Popelkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat