Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2015/09/29

ČESKO - Dárek pod vánoční stromeček

Jak vyplývá ze zveřejněných informací na blogu expo-net, připravuje vydavatel českých poštovních známek pro všechny sběratele mimořádný vánoční dárek.

Společně s emisí příležitostných poštovních známek "Umění na poštovních známkách", která je připravena k vydání ve středu 16. prosince 2015 bude vydána emise další.


Bude se jednat o devítiblok výplatních známek nominální hodnoty "Z" (k datu vydání ekvivalent 30,00 CZK) s kupóny určenými pro přítisk. Toto vzorové vydání vyjde pod názvem "Poštovnictví v dobové fresce" a na známkách i kuponech jsou motivy z freskové výzdoby dvorany hlavní pošty v pražské Jindřišské ulici. 

Pro ilustraci článku jsou zde použity přední strany dvou pohlednic s natištěnou poštovní známkou (vydané v roce 2006), které se věnují výzdobě pražské hlavní pošty.


Celková cena přepážkového listu (PL) s devíti známkami a dvanácti kupony bude činit 270,00 CZK. Sběratelé tak dostávají poněkud nečekaný dárek pod letošní vánoční stromeček.

Žádné komentáře:

Okomentovat